Skip to content

T House (Kyoto)

 

On a hill overlooking Kyoto this house had to negotiate some strict city planning regulations. But on the inside we could think freely. This house is a static volume with various private spaces inserted. The public spaces form a single connected volume, with the main stairway sweeping through it all. In this way we could achieve an expansive and dramatic triple height living volume. The main living, dining, kitchen area is on the 1st floor but there is a 2nd living room on the 3rd floor, with the main bedroom bridging the void. The bathroom is left hanging on the second floor above the kitchen dining area. There is a lot of insulation behind the burnt Cedar cladding and underfloor heating with double glazed windows aswell. This is a warm sunny home with a lot of attitude…